Over JFB MOtoren

Jan Frank Bakker | JFB Motoren Midwolda

JFB Motoren in Midwolda (Groningen) is in 2021 gestart door Jan Frank Bakker (1975) en Bernhard Bakker (1948). In onze showroom en werkplaats vind je naast nieuwe motorfietsen ook knappe gebruikte en klassieke motoren van allerlei merken.

Kijk verder op JFBmotoren.nl voor ons uitgebreide aanbod. Wil je direct een kijkje komen nemen, ben je op zoek naar een specifieke motorfiets of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. 

Passie voor motoren

Zowel Jan Frank als zijn vader Bernhard Bakker zaten eerder op een motor dan op de fiets. Beiden bedrijven zeer verdienstelijk diverse takken van motorsport. Bernhard in zijn jonge jaren vooral in de kartsport en motorcross. En Jan Frank in de cross, grasbaan, speedway. Uiteindelijk belandden beide mannen in de wegrace. 

Jan Frank startte bij de SAM met zijn Ducati 750 Sport. En racete daarna op nationaal en internationaal niveau in diverse klasses, zoals Supermono, 250cc, BOTT, Supersport 600 en Classics. De classic motorsport heeft Jan Frank het meest gegrepen. Hij werd maar liefst 12 keer Nederlands kampioen en 1 keer kampioen van België op zijn BSA Goldstar wegracer. Als er geen races zijn, dan rijdt Jan Frank graag met zijn Honda op de grasbaan in Vledderveen.

Testrijden voor ABSAF

Jan Frank rijdt sinds 1995 als testrijder voor ABSAF, specialist in de bouw van replica van BSA Goldstar motorfietsen. Jan Frank is al jaren betrokken bij de ontwikkeling van de ABSAF producten. 

Als testrijder voor ABSAF en voor nationale en internationale kampioenschappen rijdt Jan Frank wedstrijden tijdens grote evenementen. Bijvoorbeeld tijdens Bikers Classics (Spa-Francorchamps, BE), Dutch TT (Assen, NL), Race of the Year (UK), Daytona Bike Week (Florida, US), Hockenheim Classics (Hockenheim, DE), MotoGP Donington (UK – side program) en LeMans (FR – side program).

Technische achtergrond

Jan Frank heeft een technische achtergrond in de agri- en automotive branche. Hij werkte ruim 30 jaar in het familiebedrijf dat zijn grootvader in 1924 startte, destijds de eerste Ford-dealer van Nederland. De laatste jaren gaf Jan Frank met vader Bernhard leiding aan de vestiging in Midwolda. Hier is men gespecialiseerd in de verkoop en reparatie van tractoren (NewHolland) en andere landbouwmechanisatie-machines.